білки біологія це

білки біологія це


Білки - БІОЛОГІЯ КЛІТИНИ - Біологія. Комплексний довідник - якісна та ґрунтовна підготовка учнів до складання зовнішнього незалежного оцінювання - комплекс завдань, які допоможуть учневі не тільки закріпити теоретичні знання, отримані під час проходження шкільного курсу, але й засвоїти предметні уміння та навички, необхідні для успішного проходження ЗНО та ДПА - помічник у підготовці до державної підсумкової атестації, тематичного оцінювання або уроку.


Різноманітність білків. Білки поділяють за властивостями (кислі, нейтральні, основні, гідрофільні, гідрофобні, амфіфільні), походженням (рослинні, тваринні, бактеріальні, вірусні), структурою (глобулярні, фібрилярні, проміжні), функціями (структурні, захисні та ін.), будовою (прості й складні) тощо. За структурою білки поділяють на: 1. Глобулярні білки – білки з третинною структурою.


Мета: ознайомити з особливостями будови, властивостями та функціями білків, їхньою різноманітністю; формувати знання про структурні рівні організації білків; розкрити роль білків у життєдіяльності організмів; формувати уявлення про необхідність зовнішніх джерел енергії для існування біологічних систем; формувати знання про необхідність різних продуктів харчування в раціоні людини; розвивати увагу, уяву, пам’ять. Конспект на урок Біологія скачати.


Міжпредметні зв'язки: біологія, хімія, фізика. Оснащення: комп'ютер, проектор, презентація, таблиця «Вміст білка в продуктах харчування», таблиця “Вміст незамінних амінокислот в продуктах харчування”. Хід уроку. БІЛКИ (ПРОТЕЇНИ) - це високомолекулярні азотвмісні органічні речовини, лінійні гетерополімери, структурним компонентом яких є амінокислоти, зв'язані пептидними зв'язками (запіс в зошиті візначення білок).


Білки виконують безліч найрізноманітніших функцій, характерних для живих організмів. Тут же будуть перераховані головні і в деякому розумінні унікальні біологічні функції білків, не властиві або лише частково властиві іншим класам біополімерів.


Білки - це висо-комолекулярні біополімери, мономерами яких є залишки амінокислот (мал.8). Нескінченна різноманітність білкових молекул забезпечується різними комбінаціями залишків лише 20 амінокислот (кількість можливих варіантів у цьому випадку становить приблизно 2 • 1018). М.Є. Кучеренко, Ю.Г. Первес, П.Г. Балан, В.М. Войціцький, Загальна біологія, 10 клас Вислано читачами інтернет-сайту.


Теоретичні матеріали та завдання Біологія, 9 клас. МiйКлас — онлайн школа нового покоління. Властивості білків. Розчиність. За здатністю розчинятися білки діляться на розчинні і нерозчинні. До розчинних належить білок курячого яйця. Не можуть розчинятися білки вовни, пір'я, нігтів. Гідроліз. При дії води у присутності кислоти або ферментів білки піддаються гідролізу. У результаті розщеплення білкових молекул водою утворюється суміш амінокислот.


Амінокислоти - структурні компоненти білків. Білки, або протеїни (грец. protos - першорядний), - це біологічні гетерополімери, мономерами яких є амінокислоти. Амінокислоти – структурні компоненти білків. Білки, або протеїни (грец. protos – першорядний), – це біологічні гетерополімери, мономерами яких є амінокислоти.


Білок: будова і функції. Властивості білків Як відомо, білки — основа зародження життя на нашій планеті. З теорії Опаріна-Холдейна саме коацерватная крапля, що складається з молекул пептидів, стала основою зародження живого. Це і не викликає сумнівів, адже аналіз внутрішнього складу будь-якого представника біомаси показує, що ці речовини є у всьому: рослинах, тварин, мікроорганізми, гриби, віруси. Причому вони дуже різноманітні і макромолекулярны за природою.


Властивості білків, класифікація. Білки — високомолекулярні органічні сполуки, азотовмісні нерегулярні біополімери, побудовані з великої кількості залишків амінокислот, сполучених пептидним та іншими видами зв'язків. Свою назву білки дістали від яєчного білка, що з давних-давен використовувався як харчовий продукт. Білки є найважливішими в біологічному відношенні і найскладнішими за своєю хімічною структурою сполуками.


Білки – це полімери, які складаються з великої кількості залишків a-амінокислот. Кожен білок має набір амінокислот, сполучених у певній властивій тільки йому послідовності. Будова молекул білків дуже складна. Розрізняють первинну структуру білка – це послідовність чередування залишків амінокислот у поліпептидному ланцюзі. Вторинна структура – це форма поліпептидного ланцюга у просторі, яка може бути витягнутою в нитку, згорнутою в клубок або скрученою в спіраль.


Найбільший вибір готових шкільних презентацій! Білки. Властивості та функції — презентація з біології на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . Властивості білків 1. Білки є амфотерними з'єднаннями, поєднують в собі основні і кислотні властивості, визначувані радикалами амінокислот. Розрізняють кислі, основні та нейтральні білки. Слайд #3. Амінокислоти. Слайд #4.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

решебник navigate coursebook

географическая среда и природные ресурсы тест

збірник задач з фізики 10 клас божинова карпухіна хардіков