біологія білки жири вуглеводи
біологія білки жири вуглеводи
Білки, жири, вуглеводи (варіант 1) — презентація з біології на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . Білки Білки́ — складні високомолекулярні природні органічні речовини, що складаються з амінокислот, сполучених пептидними зв'язками. В однині (білок) термін найчастіше використовується для посилання на білок, як речовину, коли не важливий її конкретний склад, та на окремі молекули або типи білків, у множині (білки) — для посилання на деяку кількість білків, коли точний склад важливий. Стрічкова молекулярна модель білка — ядерного антигену проліферуючих клітин (PCNA) людини. Слайд #3. Зазвичай білки є лінійними полімерами — поліпептидами, хоча інколи мають більш складну структуру.
Наприклад, нормальне співвідношення білків, жирів та вуглеводів має бути 1 : 1,1 :4,1 для молодих чоловіків та жінок, зайнятих розумовою працею, і 1 : 1,3:5 для тих самих людей, якщо вони зайняті важкою фізичною працею. Ці речовини не мають однакової поживної цінності і кожна з них має своє особливе значення для організму.. Опис документу: Для нормальної життєдіяльності організму людини і доброго засвоєння їжі людський організм повинен одержувати усі поживні речовини у певних співвідношеннях. Наприклад, нормальне співвідношення білків, жирів та вуглеводів має бути 1 : 1,1 :4,1 для молодих чоловіків та жінок, зайнятих розумовою працею, і 1 : 1,3:5 для тих самих людей, якщо вони зайняті важкою фізичною працею.
Презентация на тему "Білки, жири, вуглеводи" до уроку з біології. Білки Білки — складні високомолекулярні природні органічні речовини, що складаються з амінокислот, сполучених пептидними зв'язками. В однині (білок) термін найчастіше використовується для посилання на білок, як речовину, коли не важливий її конкретний склад, та на окремі молекули або типи білків, у множині (білки) — для посилання на деяку кількість білків, коли точний склад важливий. Стрічкова молекулярна модель білка — ядерного антигену проліферуючих клітин (PCNA) людини. Слайд 3. C H2 O2 N S З чого складається білок?
Повноцінними білками вважають білки м'яса, риби, сиру, молока, яєць. Відносні рівні незамінних амінокислот у цих білків схожі з білками, із яких побудовано людське тіло. Неповноцінні білки містяться у рослинних продуктах, а також до них належить, желатин із сполучної тканини тварин. Згідно з нормами ВООЗ, потреба дорослої людини у білках становить 1,01 г на 1 кг маси тіла, але при дії стресових факторів потреба зростає на 10%, у тому числі при важкій праці, під час вагітності для побудови тіла плода, під час грудного вигодовування. Білки не відкладаються про запас, ті які надійшли понад п.
Инфоурок › Биология ›Конспекты›Роль білків, жирів, та вуглеводів як компонетнтів їжі в організмі людини. Роль білків, жирів, та вуглеводів як компонетнтів їжі в організмі людини. Цілі уроку: Сформувати поняття учнів про білки, жири та вуглеводи; ознайомити з їхньою роллю в організмі; засвоїти знання із теми шляхом їх застосування під час самостійної роботи. Розвинути увагу, пам'ять, мислення; сприяти розвитку раціонального, логічного мислення та творчості, пізнавальної активності та самостійності; сформувати комунікативні навички, уміння працювати в команді, приймати рішення. Для того, щоб визначити значення білків, жирів і вуглеводів у нашому житті, розглянемо їх будову, дію на організм та вміст у продуктах харчування.
білки, вуглеводи, жири, вітаміни і мінерали. оптимальне співвідношення білків, вуглеводів і жирів сильно залежить від способу життя. Правильно складена дієта - це 50% результату за будь-яких заняттях спортом і, звичайно, вправах для схуднення. Але не всі білки, жири і вуглеводи корисні. У цій статті розповідається, які білки, жири і вуглеводи необхідно включати в своє щоденне меню, а які білки, жири і вуглеводи, навпаки, шкідливі. А також про те, які продукти є джерелами корисних білків, жирів і вуглеводів, а які - шкідливі. білки. жири. вуглеводи. білки. Ми - білкові організми.
Жири - це один з найпотужніших джерел енергії. Жирові відкладення захищають організм від пошкоджень, пошкоджень, попереджають втрату тепла, а також служать основним джерелом їжі, коли пропадає апетит або немає можливості поїсти. Харчові жири являють поєднання ефірів гліцерину і вищих жирних кислот (бувають двох видів: насичені і ненасичені). Корисні властивості вуглеводів: навіщо вони нам потрібні? Вуглеводи є головним джерелом енергії і цеглинками, з яких складається весь організм. В поєднанні з білками, вони утворюють найважливіші сполуки, ферменти і гормони, необхідні для нормальної роботи.
Білки, жири і вуглеводи – основні елементи, з яких складається наше тіло. Це ми пам’ятаємо ще зі шкільних уроків біології. Але подорослішавши і піддавшись моді на нескінченне схуднення, багато хто з нас забув про те, що всі ці компоненти вкрай необхідні нашому організму для нормальної роботи. Ми з похвальним завзяттям раз і назавжди відмовляємося то від жирів, то від швидких вуглеводів… І тим самим іноді шкодимо не тільки фігурі, але і власному здоров’ю. Як цього уникнути і що насправді корисно, а що шкідливо – відповіді на ці питання ми виклали нижче. Білок – будівельник тіла. Білки не дарма .
Білки Білки — складні високомолекулярні природні органічні речовини, що складаються з амінокислот, сполучених пептидними зв'язками. В однині (білок) термін найчастіше використовується для посилання на білок, як речовину, коли не важливий її конкретний склад, та на окремі молекули або типи білків, у множині (білки) — для посилання на деяку кількість білків, коли точний склад важливий. Стрічкова молекулярна модель білка — ядерного антигену проліферуючих клітин (PCNA) людини. Жири Жири — це повні складні ефіри трьохатомного спирту гліцерину СН2ОН — СНОН — СН2ОН і різноманітних жирних кислот.
>Жири.Жири становлять значну частину нашої їжі. Вони зберігають у м'ясі, рибі, молочні продукти, зерні. Природні тварини рослинні жири є суміші складних ефірів, освічених вищими жирними кислотами і триатомним спиртом гліцерином . Вуглеводи – продукти рослинного й тваринного походження. Поруч із білками, і жирами, є найважливіший складовою їжі людини і тварин; чимало їх використовують як технічне сировину. Вуглеводи поділяють намоносахариди,дисахариди і полісахариди. >Моносахариди – найпростіші вуглеводи, де вони піддаютьсягидролизу – не розщеплюються водою більш прості вуглеводи. Біологія і хімія. Біржова справа. Ботаніка та сільське гос-во.
Білки, їх будова та функція. Білки – це високомолекулярні біополімери, мономерами яких є залишки амінокислот. Нескінченна різноманітність білкових молекул забезпечується різними комбінаціями залишків лише 20 амінокислот. Кожен білок характеризується постійним складом амінокислотних залишків та їхньою певною послідовністю. Усі амінокислоти мають спільну групу атомів. Вона складається з аміногрупи (-NH2), якій притаманні лужні властивості, та карбоксильної групи (—СООН) із кислотними властивостями.
Главная Охрана труда Білки,жири,вуглеводи,їх роль в організмі людини. Добова потреба. Білки,жири,вуглеводи,їх роль в організмі людини. Добова потреба. Білки - складні високомолекулярні природні органічні речовини, зазвичай,лінійні полімери,мономерами яких є амінокислоти, сполучені пептидними зв'язками.
Характеристика екологічної для біологотипу ролі білків, жирів і вуглеводів в живленні людини як груп складових елементів його організму, що витрачаються і необхідних для забезпечення його життєдіяльності. Норми, значущість і їх засвоюваність організмом. КУРСОВА РОБОТА. за темою “Біолого-екологічна роль білків, жирів та вуглеводів в харчуванні людини”. Зміст. Вступ. 1. Білки. 2. Ліпіди. 3. Вуглеводи. 3.1 Засвоювані вуглеводи. 3.2 Незасвоювані вуглеводи. Використана література. Вступ. Організм людини складається з білків (19,6%), жирів (14,7%), вуглеводів (1%), мінеральних речовин (4,9%), води (58,8%).
Наприклад, нормальне співвідношення білків, жирів і вуглеводів має бути 1:1,1:4,1 для молодих чоловіків і жінок, зайнятих розумовою працею, і 1:1,3:6 для тих самих людей, якщо вони зайняті важкою фізичною працею. Ці речовини не мають однакової поживної цінності, і кожна з них відіграє важливу роль для організму. Жири забезпечують у середньому 33 % добової енергоцінності раціону. Із жирами до організму надходять необхідні для життєдіяльності речовини: вітаміни А, О, Е, незамінні жирні кислоти, лецитин. Жири забезпечують усмоктування з кишечнику ряду мінеральних речовин та жиророзчинних вітамінів. Вони поліпшують смак їжі й викликають відчуття ситості.
Коментарі
Дописати коментар